• Zmień kontrast
  • Czcionka
  • A
  • A+
  • A++

Kontakt

kontakty

 

 

 

 

 

Plan lekcji

Jadłospis

Jesteś tutaj:Start / Jadłospis

Jadłospis

14.01.2019 – poniedziałek

 

  • Jarzynowa z ziemniakami i  natką pietruszki
  • Udko pieczone z kurczaka
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Kapusta pekińska z kukurydzą i marchewką
  • Kompot jabłkowo-gruszkowy

- 300 ml * 1,7,9,

- 100 gr * 1,3 , 7,9

– 150 gr * 7

– 100 gr

– 200 ml

 

15.01.2019 – wtorek

 

  • Pomidorowa z ryżem i natką pietruszki
  • Makaron z szynką i warzywami (brokuł, kukurydza, kalafior, groszek zielony, fasolka zielona, marchew)
  • Kompot gruszkowo-śliwkowy
  • Ciasto piernikowe z polewą korzenną

- 300 ml * 1,7,9,

- 300 gr * 1,3, 7,9

 – 200 ml

– 150 gr* 1,3,5,6,7,8

 

16.01.2019 – środa

 

  • Rosół z lanymi kluskami, marchewką i natką pietruszki
  • Kotlet drobiowy mielony
  • Puree ziemniaczane z koperkiem
  • Buraczki czerwone
  • Woda mineralna

- 300 ml * 1,3,7,9,

 - 100 gr * 1,3 ,7,9

– 150 gr * 7

– 100 gr

– 200 ml

 

17.01.2019 – czwartek

 

  • Żurek z ziemniakami i natką pietruszki
  • Pierogi ruskie
  • Biała rzodkiew z brzoskwinią i ananasem
  • Kompot jabłkowo -gruszkowy
  • Mandarynka

- 300 ml * 1,7,9,

– 5 szt* 1,3 ,4, 7

– 100 gr

– 200 ml

- 1 szt

 

18.01.2019 – piątek

 

  • szczawiowa z ryżem
  • klopsy rybno-mięsne w sosie własnym
  • kasza jęczmienna pęczak
  • kapusta biała z marchewką i ziarnami granatu
  • kompot jabłkowo-śliwkowy

- 300 ml * 1,3,7,9,

- 100 gr * 1,3 ,4, 7,9

– 150 gr * 1

– 100 gr

- 200 ml

 

 

* - oznaczenia alergenów – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011
z dn. 25 października 2015r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności